wahh , hari ney jumaat , esok akan tiba pula hari sabtu . sekejapnye masa berlalu hari ney dah pun 24 jun . dah puas dah berfacebook , hee :D jom kite pulang ke dapur yee . ape lagi , masak lha . nak kebulor ke tak masak .
makan luar ? sesekali ley lha kan , (pastu banyak komplen sebab tak kena selera) bukan lha nak kata sendiri masak sedap , tapi masakan kedai kan ikut taste tukang masaknye , mana nak sama ngan selera aku neyy :D
kali ney kita pekena makanan yg haruuummmmm baunyee , SAMBAL UDANG :D
p/s : masa menumis papee pun jenis sambal , biar lha minyak tu berlebih skit yee , bukan ape , untuk garingkan cili , dan cili tu masak sempurna . bila dah masak , kalau nampak terlalu naik minyaknyee , boleh kaut buang yang berlebih tuu * pesan bonda , masa tumis cili untuk buat samba l, terus masukkan gula masa tumis tu , agar gula dapat larut sempurna dan tak ketara sangat manisnyee , tp jgn lak tak letak gula , tak sedap lha sambal tu nanti :D
makan luar ? sesekali ley lha kan , (pastu banyak komplen sebab tak kena selera) bukan lha nak kata sendiri masak sedap , tapi masakan kedai kan ikut taste tukang masaknye , mana nak sama ngan selera aku neyy :D
kali ney kita pekena makanan yg haruuummmmm baunyee , SAMBAL UDANG :D
p/s : masa menumis papee pun jenis sambal , biar lha minyak tu berlebih skit yee , bukan ape , untuk garingkan cili , dan cili tu masak sempurna . bila dah masak , kalau nampak terlalu naik minyaknyee , boleh kaut buang yang berlebih tuu * pesan bonda , masa tumis cili untuk buat samba l, terus masukkan gula masa tumis tu , agar gula dapat larut sempurna dan tak ketara sangat manisnyee , tp jgn lak tak letak gula , tak sedap lha sambal tu nanti :D